äntligen sommar

igååår var det mysig picknick med alla hundarna och josefin och karro:)
idyllen var att alla hundarna skulle springa lösa medans vi åt gott och satt på vår
fina filt  men vi insåg snabbt att vi fick koppla alla vid något träd då alla skulle korsa filten hela tiden och ner med
nosen i väskan så fort vi skulle plocka upp något...haha! inte lättare blev det när vi hade med oss grillad kyckling med potatissallad;) alla hundarna skötte sig jättebra när dom fick sitta en liten bit ifrån. efter en stund låg dom ner och bara njöt av det goda vädret!
idag har jag så ont halsen och lite feber,tror jag hade på mig för lite kläder igår, det kan bli så när man blir så glad att sommaren äntligen kommit. Så idag blir det lite lugnare, ska till vet(en annan än den vi brukar ha) med lasse idag för att få en second opinion på hans fula tennisboll på armbågen, det är en bursit(inflammmation i en slemsäck) så får vi se om dom kanske vill dränera den med nål, som vi gjorde på bosse och det blev jättebra då.
sen är det iväg till lasses rehab för att bygga mer muskler efter hans op. han tycker det är jättekul så länge jag inte glömmer att locka med köttbullar eller kycklingkorv...hahaha!
här kommer ett kul kort på lasse som ser lite sugen ut på en kall öl......haha......

och sååå trött..han vilar huvudet på vårt vardagsrumsbord.

tåååålamoood

passar lilla söta ninni, hon är ju underbar men har väldigt svårt att "klara" sig själv, hon följer efter mig överallt och när hon  ska ha stenkoll på mig kan hon inte slappna av och blir stressad.
Men vi har tränat korta stunder på att hon ska kunna vara en bit ifrån mig, tex ska hon ligga i en bädd bredvid soffan i vardagsrummet och hon ska fortfarande sitta/ligga kvar där om jag ska in i köket eller på toaletten tex.
i början kunde hon ha somnat så gott men så fort jag rörde på mig var hon snabbare än blixten vid mina fötter. efter nu 2 dagar tittar hon bara upp och tittar på mig, när hon inte ser mig längre, piper hon, men hon sitter kvar, så duktig, detta har jag gått tillväga med att belöna fram! varje gång jag visat henne till bädden har hon fått en foderbit eller godisbit och sen har jag sagt stanna kvar där,duktig tjej och en mysig klapp.
på nätterna springer hon och palle omkring på mig i sängen så jag kan inte ha dom där så då har jag satt kompostgaller precis vid dörren in till sovrummet och lagt mysiga bäddar precis intill så dom fortfarande kan se oss och vara nära oss. Det tog ca 2 timmar innan ninni slutade gnälla för att hon ville komma in,och det var inte roligt för våra stackars öron, stackars fabian som inte var beredd på detta! men vi kunde inte säga något till henne för hon uppfattar det direkt som uppmärksamhet och då skulle hon nog aldrig sluta att gnälla.
Så jätteduktigt av henne tycker jag för jag trodde hon skulle hålla på hela natten. natten till idag var hon oxå jätteduktig, ca 2 timmar igen men tålamod tålamod så är jag helt säker på att detta kommer minska i tiden och hon kommer känna att det lönar sig inte att gnälla och att det är helt ok att sova i den gosiga bädden och ha snygga palle bredvid sig;)
vi har lite annat att jobba med oxå med henne men det tar vi tag i sakta men säkert. målet är att få henne till en lugnare och tryggare liten prasky kusavik(eller hur det nu stavas haha).
nu måste jag ge vovvarna käk!
ha d gott:)

lasse

 här är kortet på lasse jag lovade lägga ut!
här är han 8 veckor, min lilla korv:)

RSS 2.0