mysig lörda

kände mig pyttelite bakis idag, var hos fabians föräldrar igår och drack goda drinkar, gott vin och mycket god mat, runt halv 12 när vi ätit färdigt vår tredje rätt och sen skulle gå på dessert sa det stopp, min mage var proppmätt och mina ögon hade svårt att hålla sig uppe då jag blev såååå trött, jag gick hem och la mig men att få med fabbe utan att äta dessert är lika svårt som att stänga kylskåpet när lasse stoppat in huvudet i det:)haha! idag har jag träffat lilla söta ebba och vi gick en promenad med hundarna vid askims badet; vi köpte med oss kaffe och bulle som vi jonglerade med alla koppel och den kalla vinden med. det gick sådär, och bättre blev det väl inte ju närmare havet vi kom då palle blev så tokglad över att kunna bada igen och lasse blev tokig som vanligt och ville skutta omkring efter både palle och bianca. den enda som var lugn var lilla taxen rut som undrade vad vi gjorde så nära vattnet. Sen körde jag in ebba till stan för hon skulle träffa en kompis, på vägen hem kände jag att jag inte ville åka hem än för det är så gott väder och då får man en energikick;) ringde till morsan och kollade om dom var hemma så åkte dit och vips så hade man glas med vin i handen, hennes man Ove är duktig på att serva med spriten haha! det var gott med lite vin men ove ville bara fylla på så då var det dags att dra mig för jag har ingen lust att bli stannad med bilen på väg hem, herregud om jag skulle bli av med körkortet,då kan jag lika gärna stänga dagiset, det hade ju varit det värsta som skulle hända mig isåfall! väl hemmaär jag fortfarande rastlös så jag får se vad jag hittar på, hundarna är ju iallafall gott trötta nu, palle har bra mycket sand i pälsen så snart dags att städa då...eller ska jag ta ett glas vin? hmmmm!

full fart;)

Idag hämtade jag frida,heidi och karro kl 12 och åkte till brukshundsklubben i mölndal för att köra lite agility med palle, bianca och murphy. Lilla taxen rut fick stanna hemma med fabian för dom verkar ha hittat varandra väldigt bra, hon älskar att ligga i hans famn i soffan på kvällarna och följer honom vart han än går(just nu ligger fabian i ett bad och hon ligger i badrummet och snällt väntar bredvid;) dom tog en promenad runt sisjön när vi var borta. Lasse fick stanna i bilen när vi tränade för han kan ju inte träna agility,dels för att han är en för tung hund och för att han inte får hoppa och studsa efter op. Palle skrek och skällde av lycka! snacka om att han har tyckt att vintern varit för lång utan sin agility. trots att vi försökt så ofta vi kunnat att träna på dagiset med tunnlar, släp och hinder jag införskaffat( rusta) så är det en speciell känsla att träna på klubben. åh så skönt att snön är borta nu. Tjejerna tyckte det var jättekul och alla hundarna hade så roligt, tom runda murphy kom igenom tunneln;) haha! sen efter att vi fikat lite var det dags att åka iväg till träningen på nya varvets hundskola med lasse så han oxå får träna lite, för där började vi förra veckan på en fortsättningskurs i lydnad. blir mer mentalt då han inte får skutta omkring för mycket. där gjorde vi en massa roliga kontaktövningar och andra övningar som är viktiga att kunna;) Lasse tyckte allt var roligt bara han fick sin kycklingkorv, han tittar så fint och DJUPT in i mina ögon för den superlilla slicen av korven..haha! det var många från de andra i gruppen som inte kom idag så frida,heidi och karro fick ta in de andra vovvarna och leka statister åt oss när vi gjorde hundmöten m.m. dom tyckte det var jättekul! heidi lekte även fotograf så dom korten ska jag lägga upp så fort jag kan;) snacka om att jag har ett gäng trötta hundar här hemma nu, palle snarkar,så skönt! jäklar nu är det solsidan på tv och det måste jag titta på ,det är så roligt! hej hopp!

sköna lördagen

idag har det varit underbart väder och solen har värmt gott! Har varit mycket i bossegården idag med hundarna . Tog med gott te och läst en bok av fredrik steen(hundcoachen) Aktivera och bli en bra flockledare. Grym bok som man blir jätteinspirerad av och vill göra de övningar m.m med hundarna samtidigt som man läser dom:) Lasse har fått gå kortare promenader igen för han har haltat nu i några dagar men idag har han inte haltat alls och det känns så skönt, man blir bättre humör själv oxå då! på måndag är det dags för träning igen på "vattengympan", ett löpband som fylls med vatten. detta för att han ska bygga muskler efter sin operation. För ca 2 månader sedan opererades båda hans bogleder för han hade osteokondros, en tillväxtrubbing då han har vuxit för fort så skelettet inte hängde med. Han är så duktig på på träningen och blir så glad av att få sin godis när han går så bra på bandet;) De längre promenader fick palle bianca rut(tax) och murphy (blandras golden+labbe) hänga med på och det är alltid lika roligt att se vad dom hittar på, palle kom ingenstans för bianca ville så gärna busa med honom och rut kom inte så långt heller för murphy ville få igång henne, så knäppa!!! varför leker inte bianca och murphy med varandra då??? undrar hur dom tänker?? haha!

...............

första gången jag känner att jag vill skriva något efter att bosse gick bort....den 4 augusti förra året....den mest traumatiska dagen i mitt liv då min bästa vän dog.
vi hade varit i skogen med alla hundarna och badat i havet.... det hade varit underbart med bad och bus för hundarna men på vägen hem när wilma busade med bosse sprang hon så snabbt att hon inte hade koll på vad som var framför henne och jag kände att snart snubblar hon eller något liknande av bara farten, hon sprang rakt in en stor gren som hade slingrat sig från ett träd och hon gnydde till, det var en ordentlig smäll och hon haltade sig fram så det slutade med att jag fick bära henne till bilen. Milou, vår lilla fralla hade snurrat bort sig från oss och det hade aldrig hänt förr då han hade varit på det stället så många gånger tidigare men min första tanke var att han kanske tagit sig till bilen för att se om vi var där och där satt han och väntade på oss, så duktig.
på vägen tillbaka i bilen skrattade och pustade jag och frida och  ut efter den händelsefyllda utflykten.
tillbaka på dagiset efter att alla hundarna kommit in och blivit torkade säger frida att bosse inte kan gå, jag blir inte direkt orolig för mina tankar blir att han nog bara är trött och att hon överrreagerar men då jag tittar på bosse ser jag att han staplar sig fram, gnyr och ramlar ihop, jag försöker att få upp honom för att få in honom i bilen så vi kan åka till veterinären men jag bara halkar omkring på govet med mina blöta stövlar och han är så tung, jag får inte den kraften jag behöver för att få upp honom och varenda muskel i kroppen, mest i mina armar bara skakar så jag hämtar bilen och backar upp bilen mot trappan så långt fram jag kan och sen tar jag hans framben och charlotte tar bakbenen och vi lyfter in honom i bilen och innan jag stänger bakluckan säger jag till honom att det kommer bli bra.
veterinärkliniken är bara ca 5 minuter från mig och jag kör så fort jag bara kan, väl framme har jag lite minnesluckor från men minns att jag var hysteriskt och skrek åt alla att dom skulle skynda sig att hjälpa mig, när vi är inne säger veterinären att hans hjärta har stannat, jag väntar ändå på att dom ska säga till mig att detta kommer gå bra och snart kommer hans hjärta att börja slå igen. jag kan inte sluta skrika och kan inte förstå någonting, att han är där men inte vid liv, hans kropp är ju varm och pälsen fortfarande blöt från badandet i havet. hans ögon är stängda och bröstet lyfter sig inte av andning, jag vill inte gå ifrån honom, vet inte hur det ska gå att vara utan honom, hur ska jag klara detta, kan inte sluta smeka hans päls. bosse...när ditt hjärta slutade slå, slutade även mitt! 

Bosse var en frisk hund i sina bästa år men detta kan hända även den bästa, hans hjärta hade varit friskt men den förklaringen vi fick var att de impulser som får hjärtat att slå hade inte fungerat som det skulle och då hade hjärtat stannat.

det går inte att föklara hur stor saknaden är efter bosse, ibland bara tappar jag all energi och brister ut i gråt och förstår inte varför det hände men då går jag ner till honom där han vilar bakom huset, tänder ett ljus och snackar lite med honom. under tiden brukar lasse( ska berätta om honom) palle och bianca springa omkring och kanske leta efter en pinne som de alla kan dra i. Dom får mig igen på bra humör och utan dom hade det varit ännu jobbigare. den bästa hjälpen i min sorg är mina egna hundar och hundarna på dagiset. med dom mår jag som bäst.

herregud...detta tog mycket energi från mig att skriva detta, väldigt jobbigt, så nu ska jag gå och tvätta bort mina tårar och ge mig ut på en uppfriskande långpromenad med hundarna.

här kommer fina bilder på min bästa bosse som fyllde 4år den 1aug-10 och då tog min lillebror en massa kort på vår familj:)




















älskade bästa bosse,mitt hjärta!

RSS 2.0